Opis
Kao dodatak granulama i senu, nekoliko vrsta svežeg povrća (posebno zelenog) i voće mogu biti deo svakodnevnog menija. Zeleniš bi trebalo da sačinjava glavni deo kada je povrće u pitanju, a voće i drugo povrće bi trebalo davati u manjim količinama. Dobar izbor su kelj, spanać, repasto povrće, peršun, maslačak. Treba izbegavati ili ograničiti upotrebu kupusa, brokolija i karfiola, budući da ovo povrće utiče na proizvodnju gasova u digestivnom traktu. Ukoliko nema pesticida, slobodno im se može dodati i trava ili detelina, i to posebno morskim prasićima u razvoju kojima je neophodno više hranljivih sastojaka. Pored svega navedenog, potrebne su stalno nove kutijice, grančice i slični predmeti od prirodnih materijala koje će morsko prase grickati. Glodarima zubi neprekidno rastu čitavog života pa im “grickalice” moraju biti obavezne na meniju.
Sirovinski sastav
Proso,kukuruz, grašak, pšenica, zob, kikiriki, ječam, kokičar,
jabuka sušena, sušena šargarepa, suncokret, ljušteni ovas,
svetlo seme, muhar, hajdina, energon.
HEMIJSKI SASTAV: vlaga najviše 13,5%
Način upotrebe
Hranu za Hrčka i Morsko prase stavljati u manjim količinama i
češće u posudu za hranjenje, da bi imale uvek svežu hranu pred
sobom.